Rosendals trädgårdskafé

_______________________

Rosendals Trädgård är ett populärt ställe på Djurgården dit folk vallfärdar (med eller utan hund) särskilt sommartid. Här serveras kaffe och förtäring som kan avnjutas antingen i kaféets växthus eller på sittplatser i trädgårdarna. Utanför kaféet står alltid en stor skål vatten och skylten "till hunden" sommartid, men det finns annars ingen särskild hundmeny.

Rosendal är öppet året runt och har flera verksamheter. I växthus och trädgård odlas grönsaker och blommor enligt biodynamiska principer. I bageriet bakas kaffe- och matbröd för försäljning. I plantboden finns trädgårdsväxter och -produkter att köpa, och i trädgårdsbutiken säljs färska grönsaker och förädlade livsmedel. Dessa kommer från Rosendal egen fruktträdgård, rosenträdgård och vingård. Pedagogiska och kulturella aktiviteter är en annan del av verksamheten som erbjuder exempelvis kurser, föreläsningar, fältvandringar och utställningar om miljö, trädgårdskonst och hortikultur. Mer info om program, öppettider och annat finns på Rosendals trädgårds hemsida.

I boken Hundpromenader i Stockholm är Rosendal slutdestination för promenaden med kungligt tema. Den berättar bland annat om hundens roll vid hovet genom tiderna.