Hammarbyskidbacke

______________________

Hammarby skidbacke off-season ger möjlighet till en mer fysiskt krävande promenad i stigande terräng. Sommartid kan även mountainbike-åkare synas i sluttningarna. Den längst skidnedfarten uppges vara 450 meter lång, så det ger en fingervisning om hur lång promenadsträckan är för den som vill gå raka vägen mot toppen. Det är dock ett svettigt projekt som kan ge ordentlig med mjölksyra i benen. Lättare är att gå i kringelkrokar längs stigar och tuvor som blottläggs när det är barmark. Väl uppe på toppen ca 140 m över havet kan Hammarby sjöstad beskådas från ett fågelperspektiv. Ta med kaffe i termos och pusta ut här uppe!

För den som vill pusta ut efter bergsäventyret - eller som blir matt bara vid tanken att bestiga berget - rekommenderar vi en tur kring den stillsamma Sickla sjön som ligger i anslutning. Vid bergfoten intill liftstugorna (som vetter mot Hammarby sjöstad) ligger också en mindre hundrastgård.

Allmänna kommunikationer: skidbacken ligger på promenadavstånd från t-banestation Hammarbyhöjden (grön linje), spårvägsstation Sickla Kaj (tvärbanan) och tågstation Sickla (Saltsjöbanan från Slussen).