Begravningsplatser för hundar

_______________

Att begrava djur på särskilda djurkyrkogårdar började man med i mitten på 1800-talet, men arkeologiska fynd visar att det redan för 12-14 000 år sedan troligtvis förekom rituella begravningar för hundar och katter.
Den äldsta större begravningsplatsen i Stockholm är Kaknäs Djurkyrkogård. Den sköts av Stockholms Kennelkubb sedan 1995. Här finns minnesvårdar för älskade hundar och husdjur. Den har en yta av 12.000 m² och ligger i skogspartiet mellan Kaknästornet och Lidingöbro värdshus. Det är idag tillåtet att begrava kremerade husdjur på denna plats.
Djurminneslunden Stockholm är en ny begravningsplats (2009) för kremerade djur och ligger vid Vinterviksvägen i Gröndal. Föreningen Djurminneslunden sköter området. Läs mer här www.djurminneslunden.se

Andra begravningsplatser för hund och husdjur finns vid Markuskyrkan i Björkhagen och i Gustavslund i Västerhaninge. Dessa sköts av stiftelsen Stockholms Djurkyrkogårdar www.djurkyrkogard.se Möjlighet finns beställa gravsten eller natursten med inskription för mellan 1500-2500 kr. Egna arrangemang kostar inget extra utöver begravningsavgiften.